Kovaa kilpavarustelua Mestiksessä – Liigan kaikkien aikojen jäähykuningas SaPKoa vastassa tänä iltana Joensuussa

Myös TuTossa, Ketterässä ja Hokissa on tapahtunut pelaajaliikennettä.

Jaana Kautto

Joensuun Kiekko-Poikien kanssa sopimuksen tehnyt Markus Kankaanperä on pelannut Liigaa muun muassa Vaasan Sportissa.
Joensuun Kiekko-Poikien kanssa sopimuksen tehnyt Markus Kankaanperä on pelannut Liigaa muun muassa Vaasan Sportissa.

Vaikka koronavirus kutittelee urheiluseurojen kantapäitä ja talousvaikeuksista huhuillaan, riittää muutamilla Mestis-joukkueilla uskallusta vahvistaa joukkueitaan.

SaPKon tämäniltainen vastustaja Joensuun Kiekko-Pojat hankki rutkasti kokemusta alakertaansa, kun 40-vuotias Markus Kankaanperä liittyi joukkueen vahvuuteen loppukauden kattavalla sopimuksella. Sopimukseen sisältyy optio, joka mahdollistaa Liigaan tai ulkomaan sarjoihin siirtymisen kesken sopimuksen.

– Kova reagointi seuralta Nico Joen ikävään loukkaantumiseen, mitä arvostan suuresti. Uskon, että joka ikinen pelaaja ja fanikin tekee niin. Saatiin kivikova ammattilainen koppiin ja kentälle. Ei siitä voi valmentajakaan kuin tykätä, JoKP:n päävalmentaja Joni Petrell hehkuttaa.

Numerolla 13 pelaava Kankaanperä on illan ottelussa joensuulaisten ykköspakkiparissa.

SaPKon valmennusjohto on palauttanut ketjuja lähelle alkukauden koostumuksia

KeuPa-ottelun huilanneet Kasper Piitulainen ja Tino Sirén ovat taas tositoimissa.

Maalilla työvuoron saa Patrik Koivisto.

Tuija Pauhu

Patrik Koivisto on tällä kaudella torjunut kahdesti JoKP:n hyökkäyksiä. Saldona on voitto Mehtimäellä ja tappio Talvisalossa.
Patrik Koivisto on tällä kaudella torjunut kahdesti JoKP:n hyökkäyksiä. Saldona on voitto Mehtimäellä ja tappio Talvisalossa.

Kankaanperä on on pelannut urallaan 1024 liigaottelua ja sijoittuu kaikkien aikojen ottelumäärissä toiseksi Jan Latvalan jälkeen. Kaikkien aikojen jäähytilastossa Kankaanperä pitää puolestaan kärkitilaa 2079 minuutin saldollaan.

Viime kauden puolustaja aloitti Liigassa HIFK:ssa, mutta siirtyi helmikuussa Saksan DEL2-sarjaan Löwen Frankfurtiin.

Liigassa raamikas (187cm/97kg) puolustaja on edustanut Jokereita, HIFK:ta, Tapparaa, HPK:ta, Sportia sekä kasvattajaseuraansa JYPiä. Yhden kauden Kankaanperä on pelannut lisäksi Ruotsin pääsarjassa Brynäsissä.

Palkintokaapista löytyy kahden suomenmestaruuden lisäksi viisi SM-hopeaa sekä kaksi pronssimitalia.

TUTO on myös ollut ahkera siirtomarkkinoilla. Turkulaisjoukkue vahvistaa puolustustaan kanadalaisella Mac Hollowellilla. 22-vuotiaan puolustajan sopimus ulottuu siihen saakka, kunnes NHL-kausi käynnistyy.

Hollowell on Toronto Maple Leafsin neljännen kierroksen varaus kesältä 2018. Hän teki joukkueen kanssa tulokassopimuksen viime keväänä. Viime kaudella hän pelasi sekä AHL:ää Toronto Marliesissa että ECHL:ää Newfoundland Growlersissa.

Hollowell tekee näillä näkymin ensiesiintymisensä TUTO-paidassa 12.11. pelattavassa ottelussa.

Jo aiemmin New York Rangersin sopimuspelaaja Tarmo Reunanen tuli TUTOon 15.12. asti ulottuvalla lainasopimuksella.

Ketterä vahvistuu Arizona Coyotesin NHL-organisaatiosta siirtyvällä Jan Jenikillä toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella. 20-vuotias tšekkihyökkääjä on Arizona Coyotesin kolmannen kierroksen varaus kesältä 2018. Hän teki kolmivuotisen tulokassopimuksen Coyotesin kanssa viime keväänä.

Kaksi edelliskautta Jenik on pelannut OHL:ssä Hamilton Bulldogsissa. Viime kaudella hän iski 27 ottelussa tehot 22+34=56 ja oli joukkueen toiseksi tehokkain pistemies.

Jenik on kuulunut myös Tšekin alle 18 -ja 20-vuotiaiden maajoukkueiden vakiokasvoihin. Hän on pelannut yhdet alle 18-vuotiaiden ja kahdet alle 20-vuotiaiden MM-kisat.

− Jenik kuuluu maansa huippulupauksiin ja on NHL-seuransa tulevaisuuden nimiä. Kyseessä on erittäin lahjakas pelaaja jonka Coyotes halusi Eurooppaan kehittymään ennen NHL-kauden alkua, Ketterän urheilujohtaja Turkka Partanen kertoi seuran tiedotteessa.

Jenik saapuu Suomeen ensi viikon alussa ja liittyy imatralaisryhmään karanteenijaksonsa jälkeen.

Kajaanin Hokin kokoonpanossa tulee muutoksia molempiin suuntiin. Joukkue vahvistuu SaPKossakij pelanneella hyökkääjä Kristian Kankaalla sekä puolustaja Miro Keskitalolla. Ranskalainen Mathieu Briand ja italialainen Riccardo Lacedelli puolestaan jättävät joukkueen.

Kooveessa alkukauden tehokkaasti pelannut Joona Koppanen jättää Mestiksen ja siirtyy Liigaan Tampereen Ilvekseen.