Koronakesä ei kurittanut Kerigolfia – Kentällä pelattiin ennätysmäärä kierroksia ja seuran jäsenmääräkin kasvoi

Pelikierroksia kauden aikana kertyi hieman yli 22 000, mikä on 5 000 kierrosta edellistä vuotta enemmän

Timo Seppäläinen

Kerigolfin naisten lyöntipelimestaruuden kaudella 2020 voitti Eveliina Tirkkonen.
Kerigolfin naisten lyöntipelimestaruuden kaudella 2020 voitti Eveliina Tirkkonen.

Suomessa on tällä golfkaudella pelattu jo ennätykselliset yli neljä miljoonaa golfkierrosta.

Myös Kerigolfin pelikausi Savonlinnassa oli menestyksellinen ja melko pitkä. Kausi avattiin vappuna ja kenttä laitettiin kokonaan kiinni vasta 16.11.

Pelikierroksia kauden aikana kertyi hieman yli 22 000, mikä on 5 000 kierrosta edellistä vuotta enemmän, kerrotaan Kerigolfin tiedotteessa.

– Kun keväällä oli epävarmaa, saadaanko kenttä ylipäätään avattua, voidaan kauden tulosta pitää erittäin hyvänä, toteaa Kerigolf Oy:n toimitusjohtaja Soili Pelkonen tiedotteessa.

Pelkosen mukaan golf pystyi tarjoamaan turvallisen ja mielenkiintoisen liikunta- ja kilpailulajin koronapandemiasta huolimatta.

– Teimme tarvittavia muutoksia rutiineihin, kuten tuloskorttien, lipputankojen ja haravoiden käsittelyyn. Merkittävää oli se, että pelaajat noudattivat annettuja turvaohjeita kiitettävästi.

Erityisen iloinen olen siitä, että nuoret löysivät lajin pariin liikkumaan monien muiden harrastusten ollessa tauolla. — Soili Pelkonen

Kilpailukierroksia Kerigolfissa oli lähes aikaisempien vuosien tapaan 1 500. Vieraspelaajien pelikierrokset kasvoivat myös yli tuhannella, vaikka perinteiset oopperavieraat puuttuivatkin.

– Vierailijoissa oli paljon ensimmäistä kertaa Kerigolfiin tutustumaan tulleita kotimaan matkailijoita, Pelkonen sanoo.

Timo Seppäläinen

Kerigolf Oy:n toimitusjohtaja Soili Pelkonen.
Kerigolf Oy:n toimitusjohtaja Soili Pelkonen.

Tuomas Sistosen vetämää kurssitoimintaa toteutettiin koronaohjeistuksilla pienryhmissä. Green cardeja suoritettiin vilkkaasti ja golfseuraan liittyi uusia jäseniä kauden aikana yli sata, jonka myötä seuran jäsenmäärä muutaman vuoden tauon jälkeen kasvoi ja on nyt 815.

– Erityisen iloinen olen siitä, että nuoret löysivät lajin pariin liikkumaan monien muiden harrastusten ollessa tauolla. Kurssien jälkeen golfyhtiön tarjoamilla iltakierroksilla oli vilkasta iloisten ryhmien lähtiessä kentälle, kertoo Pelkonen.

Huomionarvoisia asioita kaudella oli puolikkaiden kierrosten pelaamisen lisääntyminen.

– Aina ei ole riittävästi aikaa täydelle kierrokselle ja esimerkiksi töiden jälkeen ehti hyvin kiertämään yhdeksän väylää. Myös iäkkäämmille harrastajille puolen kierroksen pelaaminen Kerigolfin vaihtelevalla kentällä on jo hyvä määrä terveyttä ylläpitävää liikuntaa, Pelkonen sanoo.