Savonlinnassa otettiin ennakkoäänestyksessä loppukiri — Ennakkoäänestysprosentti kipusi Kaakkois-Suomen vaalipiirin kaupunkien korkeimmaksi

Reilusti yli puolet äänistä Savonlinnassakin vielä antamatta. Varsinainen vaalipäivä on ensi sunnuntai 14. huhtikuuta.

Sari Tauru

Kaakkois-Suomen vaalipiirissä eduskuntavaalien ennakkoäänestysprosentti on 36,7,
Kaakkois-Suomen vaalipiirissä eduskuntavaalien ennakkoäänestysprosentti on 36,7,

Ennakkoäänestyksen viimeisenä päivänä otettiin hyvä loppukiri. Esimerkiksi Savonlinnassa kävi tiistaina äänensä antamassa yli 2 000 äänioikeutettua. Ennakkoääniä annettiin Savonlinnassa kaikkiaan 12 331 kappaletta.

Savonlinnassa ennakkoäänestysprosentti on Kaakkois-Suomen vaalipiirin kaupungeista selkeästi korkein, 44,4. Kouvolassa ennakkoon äänestäneiden osuus kaikista äänioikeutetuista on 37,4 prosenttia, Lappeenrannassa 38,2 ja Mikkelissä 36,3 prosenttia.

Kaakkois-Suomen vaalipiirin ennakkoäänestysprosentti on 36,9 ja koko maan 36,3 prosenttia.

Enonkoskella äänioikeuttaan on tähän mennessä käyttänyt 44,4 prosenttia äänioikeutetuista. Rantasalmella äänestysaktiivisuus nousi 42,2 prosenttiin ja Sulkavalla 39,8 prosenttiin.

Parikkalalaisista äänioikeutetuista ennakkoon äänesti 38,7 prosenttia.

Vaalipiirin ahkerimmat ennakkoäänestäjät löytyvät Puumalasta (48,1 prosenttia) ja Ruokolahdelta (47,2 prosenttia).

Kaakkois-Suomen vaalipiirin ennakkoäänestysaktiivisuus oli suurempi kuin edellisissä, vuoden 2015 eduskuntavaaleissa. Tuolloin vaalipiirin äänioikeutetuista 32,6 prosenttia antoi äänensä ennakkoon.

Savonlinnalaiset äänestäjät sen sijaan käyttivät nyt ennakkoäänestysmahdollisuutta hyväkseen nohevammin kuin neljä vuotta sitten, jolloin ennakkoäänestysprosentti jäi 39,6:een.

Ennakkoäänestyksen päätyttyä reippaasti yli puolet kaakkoissuomalaisten äänistä on edelleen antamatta.

Viimeinen mahdollisuus äänestää on varsinaisena vaalipäivänä ensi sunnuntaina, 14. huhtikuuta. Silloin kukin voi äänestää omassa äänestyspaikassaan, joka kerrotaan kotiin tulleessa äänioikeusilmoituksessa.

Äänestäessä mukana pitää olla henkilöllisyystodistus. Äänioikeusilmoitus saa olla mukana, mutta ilman sitäkin voi mainiosti äänestää.

Äänestyspaikat ovat avoinna 14. huhtikuuta kello 9–20.

Uutista muokattu 10.4. klo 14.12. Korjattu Kaakkois-Suomen vaalipiirin vuoden 2015 eduskuntavaalien ennakkoäänestysprosentti.

Uutista muokattu 10.4. klo 17.27. Korjattu ennakkoäänestysprosentit vastaamaan Oikeusministeriön tieto- ja tulospalvelun keskiviikkoiltapäivänä päivittämiä lukuja.