Suomen kansa ensin -puolue lähtee vaaleihin myös Kaakon vaalipiirissä — Puolue solmi vaaliliiton Kansalaispuolueen kanssa

Suomen kansa ensin -puolueen ehdokkaana on rantasalmelainen Oona Mustonen.

Suomen kansa ensin -puolue on nimennyt Kaakon vaalipiiriin kaksi eduskuntavaaliehdokasta, joista toinen on puolueen vaaliasiamies, rantasalmelainen Oona Mustonen. Mustonen on eläkkeellä ja ammatiltaan vartija.

Suomen kansa ensin -puolueen puheenjohtaja on Marco de Wit, joka aiemmin tuli tunnetuksi maahanmuuttokriittisen Suomi ensin -liikkeen johtavana hahmona.

Suomen kansa ensin -puolue on solminut teknisen vaaliliiton Kansalaispuolueen kanssa. Myös Kansalaispuolueella on ehdokkaita Kaakon vaalipiirissä.

Suomen kansa ensin on rekisteröity puolueeksi joulukuussa 2018 ja Kansalaispuolue vuonna 2016.

Kansalaispuolueen puheenjohtaja on nykyisin Sami Kilpeläinen.

Kansalaispuolue on vaaliliitossa Sinisen tulevaisuuden kanssa ainakin Oulun vaalipiirissä.


Juttua korjattu 19.2. kello 13: Paavo Väyrynen ei ole eronnut perustamastaan Kansalaispuolueesta, kuten jutussa aiemmin väitettiin.

Väyrynen perusti Kansalaispuolueen pari vuotta sitten. Sittemmin hänet erotettiin Kansalaispuolueesta, mutta käräjäoikeus on mitätöinyt erottamispäätöksen. Kesällä 2018 Väyrynen perusti uuden puolueen, Seitsemän tähden liikkeen, joka myös on mukana eduskuntavaaleissa.