Kansa kyseli Juha Sipilältä kiperiä kysymyksiä Savonlinnassa

Puheessaan Sipilä sivusi opettajankoulutuksen loppumista.

Timo Seppäläinen

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä tapasi kansaa Savonlinnan ABC:llä sunnuntaina.
Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä tapasi kansaa Savonlinnan ABC:llä sunnuntaina.

Keskustan puheenjohtaja, toimitusministeristön pääministeri Juha Sipilä sai kiperiä kysymyksiä vastattavakseen kierrellessään yleisön joukossa Savonlinnan ABC:llä keskustan vaalitilaisuudessa sunnuntaina.

Kansalaiset kyselivät Sipilältä muun muassa, missä viipyvät hänen opettajankoulutuksen loppumisesta lupaamansa kompensaatiot.

— Hän vastasi minulle, että meille on tullut insinöörikoulutuspaikkoja. Sanoin, että ne eivät riitä kompensaatioksi, kertoi ABC:llä Sipilälle kysymyksen esittänyt Martti Konsti juttutuokionsa jälkeen Itä-Savolle.

Koko yleisölle suunnatussa puheessaan Sipilä sivusi opettajankoulutuksen loppumista muistuttaen, että hallitus yritti estää opettajankoulutuksen loppumisen.

— Itä-Suomen yliopisto teki ikävän päätöksen, jota yritettiin muuttaa rahallakin, mutta ei se siitä miksikään muuttunut, Sipilä sanoi.

Sipilä huomautti, että työllisyystilanteen koheneminen kuitenkin näkyy Savonlinnankin seudulla.

— Rakennemuutos on lähtenyt liikkeelle, Työpaikkoja on syntynyt ja täälläkin on joillakin aloilla työvoimapula, Sipilä sanoi.

Sipilältä udeltiin myös, mitä keskustan maakuntamalli toteutuessaan vaikuttaisi Savonlinnan keskussairaalan tilanteeseen.

"Viikko sitten perjantaina tapahtui jotain"

Sipilä pyysi viikko sitten perjantaina hallitukselleen eroa, kun sote- ja maakuntauudistuksen kaatuminen näytti ilmeiseltä. Hänen hallituksensa jatkaa nyt toimitusministeristönä, joka ei voi tehdä poliittisia avauksia.

Sipilä kertoi, että hallituksen eroamisen vaikutus näkyy vaalikentillä.

— Viime perjantain jälkeen on tapahtunut jotain. Vaalitilaisuuksissa on enemmän yleisöä kuin koskaan ennen, Sipilä sanoi.

Sipilä jatkaa Savonlinnasta matkaa Sulkavan torille, jossa hän on tavattavissa iltapäivällä klo 14:n maissa, aikataulun mukaan jo varttia vaille.

Lisätty Martti Konstin nimi kello 18.36

Luetuimmat

Kommentoidut