Vaalianalyysi: Kaakkois-Suomesta eduskuntaan 8 naista ja 9 miestä — Puolueiden välillä valtavat erot

Mikkeliin ei ainuttakaan kansanedustajaa, Lappeenrantaan viisi edustajaa.

Vaalianalyysi: Kaakkois-Suomesta eduskuntaan 8 naista ja 9 miestä — Puolueiden välillä valtavat erot

Kaakkois-Suomen vaalipiiristä valittiin tasaisesti kaikkiaan kahdeksan naista ja yhdeksän miestä eduskuntaan.

Puolueiden välillä nais- ja mieskansanedustajien määrissä on sen sijaan valtavat erot. Sosiaalidemokraattien kaikki viisi uutta kansanedustajaa (Sirpa Paatero, Paula Werning, Anneli Kiljunen, Suna Kymäläinen sekä Niina Malm) ovat naisia, kun puolestaan perussuomalaisten neljä (Juho Eerola, Jani Mäkelä, Kristian Sheikki Laakso ja Ano Turtiainen) ovat miehiä, kuten myös kokoomuksen kolme kansanedustajaa (Antti Häkkänen, Ville Kaunisto ja Jukka Kopra).

Keskustan vaalipiirin kolmesta kansanedustajasta kaksi on miestä (Jari Leppä ja Ari Torniainen) ja yksi nainen (Hanna Kosonen). Vihreiden molemmat kansanedustajat sen sijaan ovat naisia (Heli Järvinen ja Hanna Holopainen).

Mikkeli jäi ilman edunvalvojaa

Kaakkois-Suomen vaalipiirin kansanedustajapaikat jakautuivat kohtuullisen tasaisesti kaupunkien välillä. Tosin Lappeenranta sai viisi omaa kansanedustajaa, sen sijaan Mikkeli jäi ilman ainoatakaan edustajaa, kun Satu Taavitsainen (sd.) ei onnistunut uusimaan valtakirjaansa ja Lenita Toivakka (kok.) ei ollut enää ehdolla.

Kouvola kiri vaalipiirissä kolmanneksi saaden kolme kansanedustajaa. Savonlinna ja Kotka saivat molemmat kaksi kansanedustajaa ja Imatrakin yhden edustajan.

Pienemmätkin paikkakunnat onnistuivat saamaan joitakin kansanedustajia, kuten Antti Häkkänen (kok.) Mäntyharjusta, Jari Leppä (kesk.) Pertunmaalta, Suna Kymäläinen (sd.) Ruokolahdelta sekä Ano Turtiainen (ps.) Juvalta.

Uusimmat uutiset