Eduskuntavaaliehdokkaat yrittäjäkiertueen vaalitenttiin maanantaina Savonlinnan torilla — ”Jotta alueella riittäisi työpaikkoja, elinvoimaa ja iloisia veronmaksajia, niin aika paljon se on yrittäjistä kiinni”

Suomen Yrittäjien järjestämä vaalikiertue esittelee yrittäjien vaaliteemoja. Kaikille äänestäjille tarkoitetun tilaisuuden vaalitentissä eduskuntavaaliehdokkaat vastaavat yleisön kysymyksiin.

Soila Puurtinen

Ensi viikolla Savonlinnan tori herää talviunestaan. Yrittäjien vaalikiertue saapuu paikalle maanantaina, ja keskiviikkona ja torstaina järjestetään perinteiset kevätmarkkinat.
Ensi viikolla Savonlinnan tori herää talviunestaan. Yrittäjien vaalikiertue saapuu paikalle maanantaina, ja keskiviikkona ja torstaina järjestetään perinteiset kevätmarkkinat.

Suomen Yrittäjien järjestämä Kasva Suomi -kiertue saapuu maanantaina Savonlinnan torille tilaisuuteen, jossa paikalliset kansanedustajaehdokkaat pääsevät esittäytymään ja vastaamaan yleisön esittämiin kysymyksiin. Vaalitenttiä moderoi Savonlinnan nuorisovaltuuston varapuheenjohtaja Saara Laukkanen. Suomen Yrittäjien työmarkkinajohtaja Janne Makkula esittelee tilaisuudessa myös yrittäjien vaaliteemoja. Kasva Suomi -kiertue kiertää 37 päivän aikana yli kahdellakymmenellä paikkakunnalla ympäri Suomea.

Etelä-Savon Yrittäjien järjestöpäällikkö Mirja Hytönen kertoo, että kiertueen tarkoitus on nostaa esiin yrittäjille tärkeitä asioita vaalien alla. Yksi teema on verojärjestelmä, joka yrittäjien mielestä pitäisi olla kannustavampi. Lisäksi vanhat rakenteet eivät tue nyky-yrittäjyyttä.

— Rakenneuudistuksia olisi pakko tehdä. Rakenteet ovat niin suuria, että vaikka olisi kuinka tehokasta toimintaa, yrittäminen tai työllistäminen ei ole helppoa. Ei voida enää tehdä asioita niin kuin on tehty 2000-luvun alussa, koska maailma on niin erilainen, Hytönen kertoo.

Tilaisuus on Hytösen mukaan suunnattu kaikille äänestäjille, eikä pelkästään yrittäjille, koska alueen elinvoiman lisääntyminen koskettaa kaikkia.

— Jotta alueella riittäisi työpaikkoja, elinvoimaa ja iloisia veronmaksajia, niin aika paljon se on yrittäjistä kiinni, toteaa Hytönen.

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu, ja lisäksi tuoreen leivän saavat 100 ensimmäistä kävijää. Tilaisuus alkaa maanantaina 18.3. kello 15.

Juttua muokattu kello 10:10: korjattu kuvatekstissä ollut virhe kevätmarkkinoiden ajankohdasta.

Luetuimmat

Kommentoidut