Jouni Backman sittenkin ehdolle eduskuntavaaleihin - SDP täydensi ehdokaslistansa

Listan viimeinen paikka oli varattu savonlinnalaiselle. Ehdokasasettelu päättyy tiistaina.

Timo Seppäläinen

Jouni Backman
Jouni Backman

Savonlinnalainen Jouni Backman (sd.) lähtee ehdokkaaksi eduskuntavaaleihin.

Kaakkois-Suomen Sosialidemokraatit ry:n piirihallitus täydensi torstaina ehdokaslistalla vielä avoinna olleen yhden ehdokaspaikan.

Nykyisin Sitran vanhempana neuvonantajana toimiva Jouni Backman on toiminut kansanedustajana vuosina 1987-2007 ja 2011-2015, joista hallintoministerinä 1995-1999 ja ympäristöministerinä 2002-2003 sekä eduskuntaryhmän puheenjohtajana vuosina 2003-2007 ja 2011-2015.

- Olen hyvin tyytyväinen nyt lopullisesti täydentyneeseen ehdokaslistaamme. Se on erinomaisen kattava niin iän, sukupuolen, asuinpaikan kuin osaamisenkin osalta, sanoo SDP:n piirin puheenjohtaja Teemu Hirvonen piirin tiedotteessa.

Kaakkois-Suomen vaalipiiriin kuuluvat Etelä-Savon maakunnan lisäksi Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson maakunnat.

Ennestään SDP on nimennyt Savonlinnasta ehdokkaakseen kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Anna-Kristiina Mikkosen.


Listalla oli Mikkosen lisäksi toinenkin paikka varattuna savonlinnalaiselle ehdokkaalle.

Piirin viimeisen ehdokkaan nimeäminen viivästyi, kun piirin ehdokkaaksi kaavailema Savonlinna Worksin pääluottamusmies Olli-Pekka Kristiansson perhesyihin vedoten kieltäytyi ehdokkuudesta.

Aiemmin piiristä oli kerrottu, että Backman ei lähde ehdokkaaksi. Ehdokasasettelu päättyy tiistaina.

SDP:n kaikki ehdokkaat Kaakkois-Suomen vaalipiirissä ovat vanhempi asiantuntija Jouni Backman Savonlinnasta, ohjaaja Turo Haapamäki Taipalsaaresta, yrittäjä Kalle Huikko Imatralta, veturinkuljettaja Erkki Huupponen Pieksämäeltä, kansanedustaja Anneli Kiljunen Lappeenrannasta, oikeustieteen kandidaatti Risto Kuisma Kouvolasta, kansanedustaja Suna Kymäläinen Ruokolahdelta, yhteiskuntatieteiden kandidaatti Eemeli Lehtinen Iitistä, pääluottamusmies Niina Malm Imatralta, ylioppilaskunnan pääsihteeri Anna-Kristiina Mikkonen Savonlinnasta, kansanedustaja Sirpa Paatero Kotkasta, sosionomi Nina Peltonen Haminasta, virastomestari, pääluottamusmies Jarno Strengell Mikkelistä, kansanedustaja Satu Taavitsainen Mikkelistä, linja-auton kuljettaja Kari Virinsalo Lappeenrannasta, sosiaaliohjaaja Sami Virtanen Kotkasta ja sairaanhoitaja Paula Werning Kouvolasta.

Eduskuntavaalit ovat sunnuntaina 14. huhtikuuta. Ennakkoäänestys kotimaassa on 3.-9. huhtikuuta ja ulkomailla 3.-6. huhtikuuta.

Vaalikone