Katosiko äänioikeusilmoitus? — Äänestä silti sunnuntaina, löydät oman äänestyspaikkasi netistä

Äänestäessäsi et tarvitse äänioikeusilmoitusta vaan henkilöllisyystodistuksen. Väestörekisterikeskuksen verkkopalvelu kertoo äänestyspaikkasi.

Soila Puurtinen

Tämännäköisessä lapussa kerrotaan, missä voit äänestää sunnuntaina. Jos lappu on kadonnut, voit tarkistaa äänestyspaikkasi väestörekisterikeskuksen äänestyspaikkapalvelusta. Et tarvitse lappua mukaan äänestysreissulle.
Tämännäköisessä lapussa kerrotaan, missä voit äänestää sunnuntaina. Jos lappu on kadonnut, voit tarkistaa äänestyspaikkasi väestörekisterikeskuksen äänestyspaikkapalvelusta. Et tarvitse lappua mukaan äänestysreissulle.

Eduskuntavaalit ovat sunnuntaina. Vaalipäivänä jokainen voi äänestää omalla äänestyspaikallaan, joka on kerrottu kotiin tulleessa äänioikeusilmoituksessa. Muilla äänestyspaikoilla ei voi äänestää.

Äänioikeusilmoituksen ei tarvitse olla äänestyspaikalla mukana, mutta siellä tarvitaan henkilöllisyystodistus. Se voi olla esimerkiksi henkilökortti, passi tai ajokortti, jonka kuva on riittävän tuore, jotta siitä voi äänestäjän tunnistaa.

Äänestyspaikan voi tarkistaa netistä

Jos äänioikeusilmoitus on kadonnut eikä omaa äänestyspaikkaansa muista, sen voi tarkistaa netistä, väestörekisterikeskuksen äänestyspaikkapalvelusta tästä linkistä.

Palveluun kirjoitetaan kotiosoite, jolloin kartalle ilmestyy sininen eduskuntatalon portaikko osoittamaan omaa äänestyspaikkaa.

Nätkiläiset äänestävät Touhulan päiväkodissa Lotankujalla, muuten äänestyspaikat ovat Savonlinnassa ennallaan

Kullekin savonlinnalaiselle nimetty ainoa oikea äänestyspaikka löytyy tältä listalta: Kallislahden koulu, Pihlajaniemen koulu, Kellarpellon päiväkoti, Humania, musiikkiopisto, kaupungintalo, Mertalan koulu, Nojanmaan koulu, Touhulan päiväkoti Nätkin Lotankujalla, Hakan entinen päiväkoti Kämmekänkadulla, Anttolan koulu, Kerimäen kirjasto, Punkaharjun entinen kunnantalo ja Savonrannan koulu.

Parikkalalaisille nimetyt äänestyspaikat ovat Harjulinnassa, Särkisalmen paloasemalla, Saaren kirjastossa tai Uukuniemen kirjastossa.

Rantasalmelaiset ja enonkoskelaiset äänestävät oman kunnan kunnanvirastolla. Sulkavalaiset äänestävät kunnanvirastolla paitsi ne, joiden äänestyspaikaksi on ilmoitettu Lohilahden koulu.

Tästä linkistä löydät jutun, jonka kautta pääset selaamaan Itä-Savon vaalikonetta sekä lukemaan Kaakkois-Suomen vaalipiirin kaikkien ehdokkaiden haastatteluja, puoluejohtajien sote-linjauksia, Itä-Savon vaalipaneelista kertovia juttuja ja muita Itä-Savon julkaisemia juttuja. (Jutut ovat vain tilaajille. Kokele digilehteä kaksi viikkoa maksutta.)

Vaalikone avautuu myös tämän jutun loppuun. Paikallisten ehdokkaiden näkemyksiä nuorten aikuisten elämään vaikuttavista asioista pääset lukemaan tästä linkistä.

Äänestyspaikat ovat auki sunnuntaina 14. huhtikuuta kello 9–20.

Väestörekisterikeskuksen äänestyspaikkapalvelu www.aanestyspaikat.fi