Europarlamentaarikko Elsi Katainen vieraili Punkaharjulla — "Itä- ja Pohjois-Suomen maakuntien aluekehitysvarat on turvattava"

Pielavetinen europarlamentaarikko Elsi Katainen vieraili tiistaina Punkaharjulla.

Soila Puurtinen

Elsi Katainen vieraili tiistaina Punkaharjulla paikallisen keskustan kunnallisjärjestön kokouksessa. Kuva viime syksyltä, kun Katainen kävi onnittelemassa 60-vuotiasta keskustan paikallisyhdistystä Savonlinnassa.
Elsi Katainen vieraili tiistaina Punkaharjulla paikallisen keskustan kunnallisjärjestön kokouksessa. Kuva viime syksyltä, kun Katainen kävi onnittelemassa 60-vuotiasta keskustan paikallisyhdistystä Savonlinnassa.

Euroopan parlamentin jäsen ja tulevien europarlamenttivaalien ehdokas Elsi Katainen (kesk./ALDE) vieraili tiistaina Savonlinnassa ja Punkaharjulla.

Katainen puhui Savonlinnan Keskustan kunnallisjärjestön kokouksessa Hotelli Punkaharjussa. 

Tilaisuudessa Katainen nosti esille, että hän pitää tärkeänä, että Itä- ja Pohjois-Suomen maakuntien aluekehitysvarat turvataan EU:n tulevalla rahoituskaudella.

— Savonlinnan ja muiden suomalaisten kaupunkien sekä maakuntien elinvoimaa lisätään monialaisella yritys-, koulutus- ja tutkimusyhteistyöllä. Tässä EU:n aluekehitysvarojen rooli on merkittävä, sillä ne luovat vipuvoimaa ja edellytyksiä paikalliselle yritystoiminnan kehittämiselle ja uusille innovaatioille varsinkin Itä- ja Pohjois-Suomeen. EU:n tarjoamat mahdollisuudet on hyödynnettävä täysimääräisesti, Katainen painotti tiedotteensa mukaan tilaisuudessa. 

Katainen muistuttaa, että Suomen EU-liittymissopimukseen on kirjattu erityisasema Itä- ja Pohjois-Suomen maakuntien osalta. Helmikuussa julkaistu komission maaraportti toteaa, alueelliset erot ovat Suomessa hieman vähentyneet, mutta ne ovat edelleen suuret Itä- ja Pohjois-Suomen ja muun maan välillä.

Katainen on ainoa suomalainen europarlamentaarikko, joka vaikuttaa aluekehitysvaliokunnassa.

— Itä- ja Pohjois-Suomelle korvamerkitty EU:n aluepolitiikan rahoitus on kaventunut ohjelmakaudesta toiseen. Neuvottelutavoitteena on oltava, että pohjoisen harvaan asutun alueen (NSPA-alueen)  nostetaan alkuperäiselle tasolle. EU:n on tehtävä aluelähtöistä politiikkaa, Katainen vaatii.