Satu Taavitsainen (sd.) saattaa vielä nousta Euroopan parlamenttiin — Toinen demarimepeistä saattaa nousta komissaariksi

Valtakunnan äänikuningas Eero Heinäluoma (sd.) ja istuva parlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri tulivat valituiksi. Toinen heistä saattaa olla tuleva komissaari

Silja Viitala

Satu Taavitsaisella on hyvät mahdollisuudet nousta varaedustajan paikalta europarlamentaarikoksi.
Satu Taavitsaisella on hyvät mahdollisuudet nousta varaedustajan paikalta europarlamentaarikoksi.

Mikkeliläinen Satu Taavitsainen saattaa vielä nousta Euroopan parlamenttiin. Vaaleissa Taavitsaisesta tuli SDP:n varaedustaja, eli hän sai valitsematta jääneistä demareista eniten ääniä.

SDP:stä parlamenttiin nousi valtakunnan äänikuningas Eero Heinäluoma, ja parlamentissa jatkaa SDP:n Miapetra Kumpula-Natri.

Heinäluomaa ja Kumpula-Natria on veikkailtu SDP:n komissaariehdokkaiksi. Jos jompi kumpi heistä valitaan komissaariksi, Taavitsainen nousee parlamentin varsinaiseksi jäseneksi.

Kolmantena SDP:n mahdolliseksi komissaariehdokkaaksi on povailtu Jutta Urpilaista. Keskustelua käytäneen siitä, voiko komissaariksi valita henkilöä, joka ei ole pyrkinyt parlamenttiin. Urpilainen ei ollut ehdokkaana eurovaaleissa.

Komissaariehdokkaan asettaa Suomen uusi hallitus. Perinteisesti Suomi on asettanut komissaariehdokkaaksi pääministeripuolueen ehdokkaan. Suomessa käydään parhaillaan hallitusneuvotteluja SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen johdolla.

Kommentoidut