Kymmenen kaakkoissuomalaisista eduskuntavaaliehdokasta on tuomittu rikoksesta — Tuomittuja on esimerkiksi Juvalta, Mikkelistä ja Pieksämäeltä

Kaakkois-Suomen ehdokkaat ovat syyllistyneet rikoksiin vuosina 2014—2019.

kai skyttä

Jotkut kansanedustajaksi pyrkivät ovat joutuneet tekemisiin poliisin kanssa viime vuosina.
Jotkut kansanedustajaksi pyrkivät ovat joutuneet tekemisiin poliisin kanssa viime vuosina.

Kymmenellä kaakkoissuomalaisella kansanedustajaehdokkaalla on kontollaan tuore tai melko tuore rikostuomio. Tuomitut ehdokkaat ovat kotoisin Juvalta, Haminasta, Kouvolasta, Mikkelistä, Pieksämäeltä ja Rantasalmelta.

Rikokset ovat tapahtuneet vuosina 2014—2019 ja niistä on pienimmillään rankaistu 12 päiväsakolla ja enimillään vuoden ehdollisella vankeudella.

Yhteensä tämän kevään eduskuntavaalien 2 468 ehdokkaasta rikoksesta on tuomittu 125 ihmistä vuosien 2012—2019 aikana. Yhteensä ehdokkailla on 173 rikostuomiota. Asiasta kertoo Iltalehti.

Kaakkois-Suomen vaalipiirin ehdokkaat ovat syyllistyneet kotirauhan rikkomiseen (2), pahoinpitelyyn (2), lievään vahingontekoon (2), petokseen (1), törkeään rattijuopumukseen (2), liikenneturvallisuuden vaarantamiseen (2), kiihottamiseen kansanryhmää vastaan (1), rekisterimerkintärikokseen (1), pakottamiseen (1), törkeään kirjanpitorikokseen (1), julkiseen rikokseen kehottamiseen (1), kätkemisrikkomukseen (1) ja luvattomaan käyttöön (1).

Rikoksesta tuomitut ovat ehdokkaana piraattipuolueessa (1), Nyt-liikkeessä (1), Seitsemän tähden liikkeessä (1), Suomen Kansa Ensin -puolueessa (2), perussuomalaisissa (2), Sininen tulevaisuus -puolueessa (2) ja vasemmistoliitossa (1).

Iltalehden selvityksen pääset lukemaan tästä.